Over Heideplantje.nl

Het verhaal van Dirk

Dirk Hoogenboom is de eigenaar van twee succesvolle betonbedrijven die zich bezighouden met de productie en handel van beton. Hoewel hij al vroeg fan is geworden van de heide en de heideplant, weet hij dat de productie van beton helaas een hoge uitstoot van CO2 met zich meebrengt. Om wat terug te doen voor de natuur en te compenseren voor deze uitstoot, besloot Dirk om Heideplantje.nl op te zetten. Met Heideplantje.nl wil Dirk anderen enthousiasmeren voor de heideplant en laten zien wat een fantastisch product het is. De heideplant is het hele jaar groen en, als je de juiste soorten kiest, kun je het hele jaar van de bloei genieten. Sommige soorten zijn zelfs aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Dirk hoopt dat Heideplantje.nl bijdraagt aan een grotere liefde voor de natuur en een grotere bewustwording van de belangrijke rol die planten spelen in ons leven. Hij is ervan overtuigd dat de heideplant niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan het behoud van onze natuur. Vandaar dat Heideplantje.nl in het leven geroepen is! Op deze webshop ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een mooie heideplant voor in je eigen tuin of om cadeau te doen. Bekijk snel ons complete aanbod op onze webshop en bestel jouw favoriet.

 

Het verhaal van Susanne

Tuinieren is een grote passie van mij. Een passie die in de winter vrijwel stil lag. Totdat ik Heideplantjes ontdekte. Herontdekte eigenlijk. Want ik kende ze al van de Veluwe uiteraard.

Maar om ze nu ook te kust en te keur in mijn eigen tuin of pot te kunnen hebben, verschillende kleuren, verschillende bloeitijden, dat is echt een genot.

Het is een van de weinige planten die het goed doen op zure grond en weinig water. Waar de rest in de zomer verbrandt, is de Heideplant juist in haar element.

Als alles kapot vriest, staat de winter Heide heerlijk te bloeien. En dan het geluid als de wind door de planten gaat! Alsof er zachtjes klokjes klingelen.

Kortom: ik ben Heideplantjes-fan. En ik wil die passie graag met anderen delen.

Toen ik me verder ging verdiepen in de Heideplant, ontdekte ik dat de heideplant plant van oudsher ook bekend staat als een plant tegen eenzaamheid en als troost, en dat klopt.

Met Heideplantjes in de tuin, terras of vensterbank heb je het hele jaar door wat te zien, voelen, horen en genieten . Hoe schraal de grond ook is, de Heideplant zal bloeien. En als je dan ziet dat zo’n laatste winter-bij of juist de eerste lente-bij juist bij de Heideplantjes wel eten kan vinden, nou, daar word ik gewoon blij van.

Op de vraag of ik wilde helpen op de klantenservice van Heideplantje.nl kwam dan ook een volmondig en zeer gretig ja. Al dit moois wil ik kunnen delen met meer mensen!